Období Covid 19 zasáhlo každého z nás. Jak se s tímhle problémem vyrovnáváš ty osobně a jak se to tebe, tentokrát jako muzikanta a kapely týká, popř. tebe jako organizátor?

Samozřejmě, že se toto korona období dotklo kapely i mě osobně. Díky uzavíraní velkých firem /jako Škoda nebo VW/ ubývalo práce v menších strojírenských firmách, jako je ta naše, kde pracuji. Takže nezbyla práce žádná a muselo se na nucenou dovolenou. Dále se uvidí, jestli zůstaneme na 60 procentech nebo ztratíme zaměstnání. Neblahé vyhlídky do blízké budoucnosti, že? Lidský pud sebezáchovy bude myslím v budoucnu velet k opatrnosti, což pro hospodářství nebude rozhodně dobré.
Ostatní členy z kapely to zatím moc ohledně zaměstnání nepostihlo a všichni jsme zdraví a doufáme, že to tak hodně dlouho zůstane.

Jak využíváš, využíváte „hudební klidu“?
Co dělat zavřený doma, než se věnovat muzice ať aktivně či pasivně? Téměř všichni členové se vrhli do skládání nového materiálu pro CD číslo dvě. Třetina již byla nachystána ještě před koronou. Vše nové se on-line dolaďuje a teď už snad můžeme i zkoušet pospolu, a tak naše výmysly spojit v celkové skladby. Musím říci, že to nezní vůbec špatně a máte se na co těšit.
Dále máme pocit, že bychom chtěli ze stále ještě aktuální desky Smetiště dějin udělat nějaké nové video. Scénář se již připravuje a v jednání jsou i parádní slavní hosté, tak uvidíme, jak vše dopadne. Do studia bychom měli nastoupit v říjnu, takový je plán. Ale jak říkám, dnes není nic, jak by mělo být…tak uvidíme. Ač DanGar Six nevystupuje, tak je stále co vymýšlet a realizovat.

Jaký myslíš, že to ve finále bude mít dopad na naši hudební scénu?

Toto je těžké odhadovat a je to vše hrozně složité. Zkusím hodně zkráceně reagovat. O tomto a dalších problémech souvisejících s dopadem Covid-19 debatují, přou se a hádají politici, umělci i obyčejní smrtelníci. Politici mají vše aspoň do voleb jasně dané. Když nevyhrají, další období budou v klidu kritizovat z opozice. Zrovna tak jako to dělá opozice již teď. Pokud se živobytí týče, tak jsou v pohodě. Umělci se právem bojí, co bude. Dobří profíci se myslím oklepou rychle, o ně se fakt nebojím.
Malé kapely jako my, které nejsou závislé na příjmech z hudebních či jiných produkcí, se zase budou bát o svá soukromá zaměstnání a existenci svých rodin. Tak to prostě je. Tím, že nemůžeme hrát, přicházíme o možnost si za naše úsilí vydělat pár krejcarů na náklady spojené s nahráváním a točením klipů atd. Tak se snažíme aspoň nezahálet, pracovat na sobě a zlepšovat se a doufat v lepší zítřky:-). Snad se vše brzo uklidní a vrátí se do relativního normálu a začneme znovu zpívat, hrát a tančit.
Co toto období udělá s návštěvností a zájmem o živou muziku si netroufám odhadnout a rád bych byl optimistou… Něco mi ale nahlodává mysl, že už to nebude ono. Nicméně doufám, že se pletu. Převelice Ti děkuji za anketní rozhovor a moc se těšíme na naše fanoušky, až jim budeme moci předvést nový materiál… Snad to nebude dlouho trvat.

Categories: Nezařazené